Зміни в Податковий кодекс не мають нічого спільного з президентськими виборами. Як передає кореспондент Forum'у, про це на зустрічі з послами Євросоюзу заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Ми вчора не займалися виборами президента, закон про вибори президента ми не розглядали», - сказав він.

Рибак нагадав, що в Україні є закон про вибори президента, а також Конституція, де і там, і там розписані всі правила президентських виборів.

Крім того, спікер парламенту підкреслив, що зміни в Податковий кодекс були внесені з урахуванням вивчення європейського законодавства, зокрема, що стосується того, де особа постійно проживає і платить податки. «Людина, яка живе в Україні, а податки платить десь в іншій державі, а тут користується всіма пільгами... Там ми залагодили всі ці питання, це виключно питання податкових органів, і ніякого відношення до виборів президента немає», - підкреслив Рибак.

Нагадаємо, 24 жовтня парламент ухвалив проекту закону №2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків». Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні.

В «Ударі» вважають, що ця норма спрямована проти її лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає в Німеччині.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік готовий довести, що поправки в Податковий кодекс були внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167