У Мінську відкривається саміт глав держав СНД, як передає кореспондент Forum'у.

Учасники розглянуть низку економічних питань, а також гуманітарні теми і проблеми по боротьбі зі злочинністю. Всього порядок денний включає 14 пунктів. Так, буде обговорена підготовка до святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 рр.., у т.ч. рішення про оголошення 2015 р. в СНД Роком ветеранів ВВВ і про єдині ювілейні нагороди до 70-ї річниці Перемоги.

Планується затвердити програми про співробітництво у боротьбі з тероризмом та іншими насильницькими проявами екстремізму на 2014-16 рр.., про співробітництво в боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів та протидію наркоманії на 2014-18 рр. Передбачається також обговорити Міждержавну програму спільних заходів по боротьбі зі злочинністю на 2014-18 рр., Програму про співробітництво у боротьбі з торгівлею людьми на цей же період.

Очікується, що глави держав затвердять Угоду про створення Міждержавної ради з протидії корупції та Концепцію співробітництва у боротьбі зі злочинами, які скоюються з використанням інформаційних технологій.

На саміт не прибув глава Киргизстану Алмазбек Атамбаєв, який також не брав участь у вчорашньому засіданні Вищої Євразійської економічної ради. Замість нього у зустрічі президентів країн СНД бере участь перший віце-прем'єр Киргизстану Жоомарт Оторбаєв.

Нагадаємо, 24-25 жовтня Президент України Віктор Янукович перебуває з робочим візитом у Республіці Білорусь, у рамках якого бере участь у черговому засіданні Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184