У банківській системі вже не вірять в можливі проблеми з ліквідністю цього року. Про це йдеться в аналітичному огляді «Райффайзен банку Аваль».

«Ситуація з ліквідністю в банківській системі як і раніше стабільна. Ставки знаходяться на досить низьких рівнях і від подальшого падіння їх стримують депозитні сертифікати НБУ. Слід зазначити, що багато учасників ринку вже не вірять у можливі проблеми з ліквідністю цього року», - йдеться у ньому.

Аналітики банку зазначають, що на валютному ринку також спостерігається затишшя.

Так, у середині минулого тижня котирування по парі USD/UAH зросли несуттєво - до позначки 8,188-8,192, проте потім пішли вниз, впали до рівнів 8,180-8,181 станом на ранок середи, 23-го жовтня.

На думку фахівців, стабільність ринку не вимагала втручання ні Національного банку України, ні держбанків.

Коментуючи готівковий сегмент валютного ринку, вони зазначили, що він також залишається стабільним.

«Причому, за деякими даними, минулого тижня навіть переважала пропозиція готівкової валюти, оскільки деякі надмірно вразливі громадяни прагнули скинути долари, очікуючи дефолту США за своїми зобов'язаннями. Тобто, цілком може бути, що за підсумками жовтня сальдо купівлі готівкової валюти виявиться меншим, ніж у вересні», - припустили у фінустанові.

Нагадаємо, що раніше експерти «Райффайзен Банк Аваль» спрогнозували, що обмінний курс гривні до долара буде стабільним у найближчі два роки.

Починаючи з 2010 року, курс гривні до долара США коливається у вузькому діапазоні 7,9-8,2 гривень за 1 долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111