Підозри, що в ситуації з голосуванням за поправки до Податкового кодексу з боку «Батьківщини» була подвійна гра, залишаються досі. Таку думку висловив політолог, голова правління Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Незважаючи на всі запевнення «Батьківщини» про фальсифікації поправок, з точки зору відносин у таборі опозиції, ситуація, як у тому анекдоті, - «похмілля минуло, але осад залишився». Підозри, що з боку цієї політсили була подвійна гра, виникли одразу і залишаються досі, - зазначає політолог. - Навіть той факт, що ажіотаж виник не до, а після голосування, наводить на підозри, що була прихована координація дій між окремими представниками «Батьківщини» і Партії регіонів. Загальний інтерес зрозумілий - створити передумови для усунення одного з потенційних фаворитів виборчої кампанії Віталія Кличка».

На думку експерта, давні розмови про те, що всередині опозиції ведеться подвійна гра й існує прихована конкуренція, тепер взяли публічний характер.

Крім того, Фесенко висловив здивування, що опозиція почала реагувати на ситуацію з поправками тільки після голосування.

«Але ось чому опозиція своєчасно не відреагувала на це? Тут також підстави для підозр. Очевидно, що ті ж нефракційні депутати голосують на свій розсуд. Уявімо ситуацію - нефракційний депутат, який симпатизує опозиції, бачить поправку від меншості. Звичайно, він голосує за неї. З того ж голосування Донія видно, що опозиція не застерігала нефракційних від голосування за цей законопроект», - додав він.

Нагадаємо, що вчора парламент ухвалив проект Закону №2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків».

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні.

В Ударі вважають, що ця норма спрямована проти її лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає в Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138