Заборгованості по зарплаті в бюджетній сфері немає і не буде до кінця року. Як передає кореспондент Forum'у, про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська в парламенті під час Години запитань до уряду.

«За оперативною інформацією, заборгованості у бюджетній сфері немає. На це уряд виділив додатково 2 млрд 100 млн грн, щоб ніякої заборгованості до кінця року не було», - зазначила міністр.

Крім того, за словами міністра, з березня п.р. спостерігається тенденція щодо зменшення заборгованості по зарплаті і в інших сферах. Зокрема, на комунальних підприємствах борги із зарплат знизилися на 26% або на 46 млн грн.

В цілому станом на 21 жовтня заборгованість по зарплатах в Україні зменшилася на 12% або на 132 млн грн по відношенню до 1 вересня. Кількість підприємств-боржників зменшилась на 536 одиниць.

За даними Королевської, 60% заборгованості по зарплатах відноситься до приватних підприємств. Зокрема, за її словами, цього року виникла нова заборгованість по зарплаті в компанії «Аеросвіт», і цим питанням зараз займаються правоохоронці.

Крім того, вона нагадала, що підприємствам «Укроборонпрому», які мають борги по зарплаті, будуть виділені кошти з кредиту 300 млн грн, отриманого під держгарантії.

Для погашення боргів в «Українському Дунайському пароплавстві» планується використовувати експортно-імпортний потенціал, додала міністр.

Як повідомляв ForUm , перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив ліквідувати заборгованість по заробітній платі на підприємствах комунальної та державної форм власності.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

541