Україна і Європейський Союз погодили новий маршрут постачання природного газу в Україну з Хорватії через територію Угорщини до українських газових сховищ.

Про це повідомили член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Оттінгер та міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький після переговорів у Брюсселі, передає «УНІАН»

«Україна і ЄС узгодили останні приготування Меморандуму про взаєморозуміння... Хорватія, Угорщина і Україна розвивають разом з Єврокомісією газову інфраструктуру на високотехнологічному рівні. Мова йде про ГТС і газовий інтерколектор», - заявив Оттінгер.

У свою чергу міністр Ставицький повідомив, що деталі нового маршруту узгоджені. «Ми погодили всі питання щодо нового маршруту. Я б його назвав адріатично-угорським коридором з постачання природного газу від LNG-терміналу на півострові Крк у Хорватії через газотранспортні системи Угорщини до наших газових сховищ», - сказав Ставицький.

Він підкреслив, що це дуже сильний крок не тільки в плані диверсифікації маршрутів в Україну, але і зміцнення енергобезпеки всієї Європи. «Ми вважаємо, що зможемо досягти серйозних результатів, і врешті-решт вирішимо питання про забезпечення диверсифікаційними маршрутами постачання природного газу в Україну», - сказав міністр.

Він також повідомив, що в Україні є можливість зберігати в сховищах до 50 млрд кубів газу. «Цей газ може бути використаний як для економіки України, так і для економіки Європи», - сказав Ставицький.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна, Хорватія та Угорщина створять Адріатичний газовий коридор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209