Лідери Росії, Білорусі і Казахстану за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради прийняли рішення про приєднання Вірменії до Митного союзу і Єдиного економічного простору. У зв'язку з цим президенти трьох країн також прийняли спеціальну заяву.

Лідери також підписали Угоду про порядок переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин і їх прекурсорів з митної території Митного союзу, повідомляють РІА «Новости».

Крім того, на засіданні Володимир Путін, Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаєв затвердили сім документів. Серед них, зокрема, рішення «Про основні напрями розвитку інтеграції і хід роботи над проектом Договору про Євразійський економічний союз», «Про заходи, передбачені додатком 6 до договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року, «Про Модельний закон «Про конкуренцію», «Про річний звіт про виконання бюджету Євразійської економічної комісії за 2012 рік».

Окреме рішення стосується Положення про перевірку достовірності та повноти відомостей про доходи, майно і зобов'язання майнового характеру, що подаються членами Колегії Євразійської економічної комісії та працівниками Євразійської економічної комісії, а також відомостей про доходи, майно і зобов'язання майнового характеру членів їхніх сімей.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у ході саміту країн-учасниць Митного союзу запропонував розпустити Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕс), куди входять Росія, Казахстан, Білорусь, Киргизія і Таджикистан.

3 вересня Вірменія заявила, що має намір вступити в Митний союз,а також брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу.

Представники ЄС заявили, що рішення Вірменії про вступ до МС з Росією позбавляє республіку можливості підписати угоду з Євросоюзом про зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1054