Заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Мелія нагадує про готовність його країни відмовляти у видачі віз українським чиновникам у разі їх причетності до кримінальних злочинів і порушення прав людини.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу», відповівши на запитання про те, чи можуть окремі українські чиновники отримати статус «персони нон грата» для в'їзду в США, якщо буде доведено, що вони порушували права людини.

«За американським законом про еміграцію, ми можемо відмовити у видачі візи, якщо ми маємо докази того, що вони (українські чиновники - Ред.) задіяні у деяких кримінальних справах... Українці також є в цьому переліку...» - сказав Мелія.

При цьому він повідомив, що, крім того, норми американського закону про еміграцію також включають необхідність дотримуватися поняття приватності, повідомляють «Українські новини».

Зокрема він підкреслив, що не може назвати ні імена, ні кількість ймовірних українських чиновників, хто може бути позбавлений права в'їзду в США.

«Ми не публікуємо цих списків, не розголошуємо їх, комусь відмовлять у візі... через ті відомості, які ми маємо, за умови, що вони порушували людські права, або скоїли кримінальний злочин», - додав Мелія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430