Голосування фракції ВО «Батьківщина» за поправки до Податкового кодексу, які можуть перешкодити Віталію Кличку балотуватися на президентські вибори у 2015 році, було проявом розколу між лідерами опозиції. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив український політолог Кость Бондаренко.

«Ситуація була чітко скоординована, чітка позиція була у «Батьківщини». Зараз ми спостерігаємо конкуренцію між опозиційними фракціями і лідерами і спроби Партії регіонів вкидати пробні кулі, щоб подивитися, як реагують політики, чи можна їх посварити, роздрібнити. Досвід показав, що можна», - сказав Бондаренко.

За його словами, про такий розвиток подій говорили давно.

«У кулуарах говорили про можливість того, що опозиція почне розколюватися. І те, що фракція «Батьківщина» тепер починає виправдовуватися, розводить руками в стилі балету Моїсеєва і каже, що вони не знали ні про що і взагалі ні при чому...», - здивувався експерт.

Нагадаємо, 24 жовтня Рада підтримала проект №2054а, чим поставила під питання право Кличка балотуватися в президенти. За цей проект проголосував ударівець Ярослав Дубіневич.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік готовий довести, що поправки в Податковий кодекс були дійсно внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171