Голова Верховної Ради Володимир Рибак упевнений, що парламент ухвалить законопроект про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» до проведення 28-29 листопада саміту «Східне партнерство» у Вільнюсі (Литва).

«Зміни (у виборче законодавство. - Ред.) будуть внесені у жовтні-листопаді, до підписання Угоди (про асоціацію з Європейським Союзом. - Ред.)», - заявив спікер. Про це він сказав в інтерв'ю журналу «Фокус», повідомляють «Українські новини».

Рибак зазначив, що ці зміни торкнуться процедури підрахунку і визначення результатів голосування на виборах.

Спікер також підкреслив, що ці зміни повинні виключити ситуацію, коли Центральна виборча комісія не може встановити результати голосування на виборчій дільниці.

Нагадаємо, як повідомлялося, народні депутати України готові працювати понаднормово для прийняття змін у виборче законодавство до саміту «Східне партнерство», який пройде у листопаді у Вільнюсі. Однак на цьому тижні виникли труднощі з голосуванням навіть за порядок денний у Раді.

Президент Венеціанської комісії Джіанні Букіккіо заявляє, що в запропоновані Києвом зміни в українське законодавство про вибори члени ВК рекомендували внести поправки, які «більш сприятливі для України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180