На адресу керівництва української пенітенціарної служби надходять численні заяви від ув'язнених, які відбувають різні строки у виправно-трудових колоніях країни, з проханням відправити їх на лікування за кордон. Про це заявив високопоставлений керівник згаданої служби на умовах анонімності.


За його словами, після того, як ЗМІ почали активно висвітлювати тему можливого лікування Юлії Тимошенко за кордоном, багато ув'язнених, які дійсно потребують медичної допомоги, стали наполягати на відправленні їх на лікування в закордонні клініки. Нижче наводимо частину списку ув'язнених, які написали офіційні заяви на проведення подібного лікування. З метою збереження конфіденційності особистої інформації, прізвища ув’язнених не зазначаються. У списку представлені чоловіки і жінки з різних виправно-трудових установ України. Багато хто з них страждають від хвороб опорно-рухової системи, як і у випадку з Юлією Тимошенко, повідомляє «From-UA».
 
 
 
Нагадаємо, що зараз на розгляді Верховної Ради знаходяться два законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном: Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської. Обидва вони включені до порядку денного сесії і орієнтовно повинні бути розглянуті на наступному пленарному тижні.

Президент Віктор Янукович заявив, що готовий підписати закон, який дозволить українським ув'язненим, у тому числі і Тимошенко, виїхати на лікування за кордон. Позиція фракцій об'єднаної опозиції полягає в тому, що Юлія Тимошенко повинна бути негайно звільнена без будь-яких умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177