Глави країн Митного союзу домовилися про ліквідацію у перспективі існуючих вилучень і обмежень із загального режиму митного союзу і Єдиного економічного простору (ЄЕП). Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, президент Росії Володимир Путін заявив після розширеного засідання Вищої Євразійської економічної ради.

За словами політика, президенти домовилися рухатися в даному напрямку. «Це означає, що будуть зняті всі решта бар'єри на шляху вільного обміну товарами, послугами, капіталом, технологіями і робочою силою. Ми готові на це, але чекаємо таких же кроків і від наших партнерів. Йдеться про пошук балансу інтересів, який передбачає, що повинні бути прибрані всі вилучення з правил Митного союзу», - сказав російський лідер.

Він підкреслив, що переговори, які відбулися в Мінську, були насиченими та змістовними. «Сторони намітили нові орієнтири розвитку євразійської економічної інтеграції, підтвердили стратегічний курс на нарощування промислової кооперації, торгових та інвестиційних зв'язків. При цьому завершується кодифікація правової бази МС і ЄЕП, у фінальну стадію входить процес узгодження тексту договору про Євразійський економічний союз. У нас є спільне розуміння, що потрібно спільно проводити збалансовану макроекономічну і бюджетну політику. Ми плануємо також більш щільно координуватися в питаннях зайнятості та розвитку інфраструктури, включаючи створення євразійських транспортних і енергетичних мереж», - повідомив Путін.

Він також додав, що велика увага приділяється питанням створення спільного ринку високотехнологічної продукції, поліпшенню інвестиційного та ділового клімату. «Крім того, бажане стійке економічне зростання нерозривно пов'язано з розвитком конкуренції. У зв'язку з цим ми схвалили відповідний модельний закон, який спрямований на зближення правового регулювання у сфері конкурентної політики Білорусі, Казахстану і РФ», - заявив Путін.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691