Бразильські і німецькі дипломати зустрілися в Нью-Йорку з невеликою групою представників Латинської Америки та європейського уряду розглянути проект резолюції ООН, який сприятиме просуванню права недоторканності приватного життя в Інтернеті, закріпленого в Міжнародному пакті про політичні і громадянські права", пише американський журнал Foreign Policy.

Дане рішення було прийнято після того, як Німеччина заявила, що Агентство національної безпеки США могло прослуховувати телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель з 2009 року. У вересні стало відомо про можливе електронне стеження за президентом Бразилії Ділмою Роуссефф. Таким чином, саме Німеччину і Бразилію найбільше обурили повідомлення про шпигунство США.

Спільна ініціатива такого роду зроблена вперше. Німеччина і Бразилія планують до кінця цього року винести дану резолюцію на голосування в комітеті ООН з прав людини.

У проекті документа не згадується про викрите Едвардом Сноуденом електронне шпигунство. Однак, зрозуміло, що саме ці викриття створили політичну динаміку для виходу на майданчик ООН.

«Це приклад найгірших наслідків викриттів Сноудена. З цієї ями Сполученим Штатам буде дуже важко вибратися, хоча з часом ми це зробимо», - сказав колишній американський військовий чиновник з багатим досвідом роботи в НАТО.

Нагадаємо, прес-секретар Білого дому Джей Карні спростував повідомлення про те, що Агентство національної безпеки (АНБ) прослуховувало мобільний телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166