На засіданні Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики всі його члени одноголосно підтримали поправки, які фактично позбавляють лідера «УДАР у» Віталія Кличка права висунення своєї кандидатури на президентських виборах 2015 року. Про це розповів секретар Комітету Сергій Шоломицький.

За його словами, законопроект №2054а був прийнятий у першому читанні на початку жовтня, в Комітеті було кілька законопроектів, що стосуються змін у Податковий кодекс, крім того, нардепами було запропоновано більше сотні поправок до другого читання.

Тому глава Комітету Віталій Хомутинник прийняв рішення об'єднати їх в один законопроект, щоб комплексно прийняти всі найважливіші зміни.

З цією метою Хомутинни к підписав розпорядження про створення спеціальної робочої групи, яку очолила Оксана Продан (фракція «УДАР»), членами комітету були депутати: Катерина Ващук (ПР), Михайло Опанащенко (ПР) та Олександр Долженков (ПР).

Свої пропозиції щодо роботи групи вносив також Сергій Терьохін (фракція «Батьківщина»).

Спеціальна група провела п'ять засідань, розглянула всі пропозиції, які були запропоновані до другого читання, виділила найважливіші з них і внесла на розгляд комітету, повідомляє «Обозреватель».

Поправку, що визнає громадян, які мають вид на проживання в іншій країні, нерезидентами України, вніс нардеп від «Батьківщини» Ігор Бриченко.

«Ту пропозицію вніс депутат Бриченко, він вніс 31 пропозицію. Засідання комітету у нас було в середу (23 жовтня. - Ред.) о 14:30, депутатами було підтримано всі 31 пропозиція Бриченка, в тому числі і ці дві зміни в Податковий кодекс, які стосуються того, як сплачуються податки громадянами України, які мають постійне місце проживання в іншій країні, або іноземним громадянином, який працює в Україні», - сказав Шоломицький.

За його словами, всі члени Комітету, включаючи опозиціонерів, підтримали ці поправки, оскільки трактували ці пропозиції не як політичні, а як економічні.

«Всі пропозиції Бриченка були прийняті, на Комітеті однозначно всі проголосували за висунення цього проекту в другому читанні на розгляд Верховної Ради. Потім, коли вже в залі вони там щось дочитали, їм здалося, що деякі правки можна розглядати як політичні, а не економічні», - уточнив Шоломицький.

Він підкреслив, що Комітет з питань податкової та митної політики є економічним, і поправки приймалися з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні, а не для політичних маніпуляцій.

Нагадаємо, 24 жовтня Рада підтримала проект №2054а, чим поставила під питання право Кличка балотуватися в президенти. За цей проект проголосував ударівець Ярослав Дуби невич.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник готовий довести, що поправки у Податковий кодекс були дійсно внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268