Перевіркою Генеральної прокуратури України встановлено, що «Укравтодор» протягом останніх шести років допустив відчуження, у тому числі на користь третіх осіб, 34 земельних ділянок смуг відведення автомобільних доріг загальною площею 24 га. Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Згідно з повідомленням, перевірки показали, що «Укравтодор» не володіє достовірними даними про розмір земель під автомобільними дорогами. «Як наслідок, більше 60% смуг відведення автомобільних доріг загального користування не оформлені правовстановлюючими документами», - зазначають у ГПУ.

Згідно з повідомленням, прокуратура також виявила порушення при оформленні права користування земельними ділянками з боку «Укрзалізниці». «Тому належним чином не зареєстровано 17 тис. га земель залізничного транспорту», - наголошується в повідомленні. За результатами перевірок залізниць прокуратурою заявлено 5 позовів про скасування незаконних рішень і повернення вилучених земельних ділянок. Перевірки з цих питань тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191