Підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом збільшить товарообіг між Україною і США, заявив заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Мелія.

«Ми розраховуємо, що з підписанням Угоди про асоціацію України з ЄС і створенням ЗВТ товарообіг України з ЄС і з США зросте. Це необов'язково варто розглядати як контрзахід проти якихось торгових бар'єрів з боку РФ - це просто неминучий наслідок більш глибокої інтеграції України у світову економічну систему», - повідомив він українським журналістам у четвер в Києві.

На його переконання, прагнення України до євроінтеграції повинні поважати інші країни, які не є членами ЄС, точно так само, як цей вибір Києва поважають США, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми не змагаємося з РФ через Україну. Ми вважаємо, що Україна сама повинна визначати, як розвивати відносини і партнерство зі своїми сусідами. А ми зацікавлені у тому, щоб ці відносини з у сіма сусідами були позитивними, включаючи відносини з РФ», - підкреслив представник Держдепу.

Він також зазначив, що США влаштує компромісний варіант вирішення «питання Тимошенко», спільно досягнутий Україною та ЄС.

«Позиція США полягає в тому, що ми підтримуємо досягнення Україною згоди з ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію, оскільки вважаємо, що це буде добре для України, для Європи і для всього регіону. І ми сподіваємося, що Україна і ЄС знайдуть спосіб вирішення цієї проблеми до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі», - сказав він.

Нагадаємо, що США повністю підтримують євроінтеграційні прагнення Києва.

18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302