Президент РФ Володимир Путін вважає, що відразу ліквідувати Євразійський економічний союз не варто, оскільки це підірве правову основу Митного союзу, потрібно продумати відповідні механізми.

«Що стосується ЄврАзЕС, то потрібно погодитися з Нурсултаном Абишевичем (Назарбаєвим). Не можна втратити той фундамент нормативно-правовий, на якому певною мірою стоїть Митний союз. Інакше ми виб'ємо з-під нього (МС) цю нормативно-правову опору», - заявив Путін на засіданні Вищої євразійської економічної ради, повідомляє РІ А «Новости».

Президент Росії підтримав пропозицію свого казахстанського колеги «взяти частину цієї нормативної бази і перепідписати її, включити у нормативно-правову базу самого Митного союзу». «Ми не можемо просто так ліквідувати, інакше ми підірвемо правову основу Митного союзу. Але щось з цим зробити. Треба подумати і знайти це рішення, яке не обтяжувало б нас зайвими структурами», - сказав Путін.

При цьому він закликав «не забувати про наших партнерів щодо Єдиного економічного простору (інших членів ЄврАзЕС )». «Тут теж можна піти по цьому шляху - запросити їх як спостерігачів, щоб вони не губилися, щоб вони були завжди разом з нами, розуміли, що відбувається, і почасти користувалися цими інструментами, напрацьованими в ЄЕП», - додав Путін.

Нагадаємо, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував розпустити ЄврАзЕС і розширити МС .

31 травня 2013 р. у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144