За останні 10 років кількість нещасних випадків на виробництві скоротилася майже втричі. Про це заявив міністр промислової політики Михайло Короленко у ході «круглого столу» , повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, кількість нещасних випадків у порівнянні з періодом 2002-2012 рр. скоротила ся майже втричі (з 26 тисяч осіб до 9800). Вдвічі зменшилася кількість загиблих на виробництві (з майже 1,3 тис. осіб до 623), а кількість нещасних випадків у розрахунку на 100 тис. робітників зменшилася з 7 до 4,5 людина.

«Сьогодні виробництво стає більш високотехнологічним, а тому має бути повністю безпечним для працівника. Одним із факторів підвищення продуктивності праці є впевненість працівника і членів його сім'ї в тому, що на робочому місці його життя не піддається ризикам», - сказав Короленко .

На думку міністра, з боку держави необхідно якісно оновити систему контролю знань з питань охорони праці на підприємстві.

«Відповідні навчальні програми повинні стати частиною буденної роботи будь-якого небезпечного виробництва. Спільними зусиллями ми зможемо підвищити рівень безпеки на виробництві», - підкреслив Короленко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208