Верховна Рада України може не встигнути прийняти законопроекти, що стосуються питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, якщо комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заблокує винесення трьох існуючих проектів законів у сесійний зал.

Про це, як передає кореспондент ForU m'у, заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він обурився тим, що вчора профільний комітет так і не розглянув на своєму засіданні законопроекти про виїзд засуджених на лікування за кордон.

«Представники опозиції зробили все можливе, щоб законопроекти не були розглянуті і не потрапили сьогодні в сесійний зал... Люди вже стартонули на виборах. Це фальстарт, але вони вже намагаються у цій гонці обігнати один одного, підставити підніжку. І я не здивуюся, якщо буде робитися все, щоб ці законопроекти замотати, не прийняти до Вільнюського саміту», - сказав регіонал.

Єфремов нагадав, що у регламенті парламенту прописана процедура, яка дозволяє законопроекту потрапити в зал без затвердження профільного комітету. «Через 30 днів з дня реєстрації автор може винести в зал законопроект без рішення комітету», - пояснив він.

У той же час, за його словами, в такому разі існує серйозний ризик, що жоден із законопроектів щодо питання Тимошенко не набере достатню кількість голосів.

Як повідомляв ForUm, у парламенті зареєстровано два законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном - авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко особисто і погашення їй судимості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172