Державний земельний банк розпочав роботу з надання перших кредитів для представників агробізнесу. Орієнтовні процентні ставки складуть 8-12% - заявила голова правління Держзембанку Світлана Скосирська.

«Будуть укладені договори (оренди земель), і ми отримаємо нові ресурси. Всі ці ресурси будуть акумульовані та передані у кредитування. Банк на сьогоднішній день вже працює і почав кредитувати. Поки ми відпрацьовуємо схеми кредитування, а кредитувати ми будемо тільки дрібний і середній бізнес, це невеликі кредити, до 2 млн грн, до 12% річних», - розповіла вона.

Говорячи про параметри майбутніх позик, Скосирська як приклад навела перші кредитні угоди, які готуються зараз.

«Держзембанк планує розпочати кредитування аграріїв з процентною ставкою 8-12% річних з осені поточного року, а в подальшому - ще більше знизити ставку. Державний земельний банк в даний час розглядає заявки на кредитування для поповнення обігових коштів від 3 аграрних підприємств на суму близько 2 млн грн і строк до 3 років кожен», - розповів банкір.

Для збільшення обсягів кредитування Держзембанк має намір залучати банки-партнери для розширення своєї ресурсної бази. Попередню згоду на співпрацю вже отримано від державного «Ощадбанку» і «Креді Агріколь Банку».

ДОВІДКА: Кабінет Міністрів постановою від 2 липня 2012 року створив Державний земельний банк зі статутним капіталом 120 млн грн, 100% якого належать державі. Банк має право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин у рамках свого статуту. 6 вересня 2013 року Держзембанк отримав банківську ліцензію за номером 272.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151