Відсутність комунікації всередині фракції «Батьківщина» призвело до того, що її депутат Ігор Бриченко ініціював поправки, які забороняють лідеру партії «УДАР» Віталію Кличку балотуватися на виборах.

Про це заявив нефракційний депутат Олесь Доній, який голосував за проект з акону №2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків».

Після голосування член фракції «Свобода» Олександр Аронець звинуватив його у підіграванні владі.

«Ніхто би не міг подумати, що правки, внесені членом «Батьківщини», будуть спрямовані проти балотування лідера опозиційної фракції Віталія Кличка, - зазначив Доній. - Ситуація абсурдна: виноситься на голосування урядовий законопроект, а в тіло документа вносить поправки, які викликають спори , член «Батьківщини». Схоже, що всередині самої фракції немає ніякої комунікації».

За оцінками депутата, в цілому між трьома опозиційними фракціями налагоджена комунікація слабо.

«Ситуація підтверджує мої слова, що необхідний механізм комунікації між фракціями і окремими депутатами. До нефракційних депутатів , зокрема, до мене ніхто не підходив, не пояснював, що там є така норма, за яку не варто голосувати. Якщо б це відбулося, то й голосів не було. А тепер вони постфактум махають кулаками. Якби вранці провели збори, розглянули всі законопроекти, обговорили, що тут хороша норма, а тут небезпечна, то цього б не було», - додав політик.

Разом з цим він висловив здивування, що член однієї опозиційної фракції ініціював поправки, які забороняють лідеру іншої опозиційної фракції балотуватися на виборах.

«Все це дуже дивно. Навіщо члену опозиційної фракції було вставляти ці поправки? Очевидно, що тут є привід поговорити з ним у самій фракції, хоча б запитати, навіщо це було робити», - сказав Доній.

Нагадаємо, що сьогодні парламент ухвалив проекту з акону №2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків.

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою , що не проживає в Україні.

В опозиції вважають, що ця норма спрямована проти лідера фракції УДАР Віталія Кличка, який тривалий час проживає в Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158