Народний депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман вважає, що лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк свідомо допустив прийняття поправки, яка перешкоджає балотування лідера партії «УДАР» Віталія Кличка у президенти.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила, виступаючи з трибуни парламенту.

Коментуючи заяву Яценюка про те, що нібито ним скористалися, внісши фальшиву поправку, Герман сказала: «Якщо вашими руками скористалися, то що це за руки у вас такі, Арсенію Петровичу , що ними так просто такі речі робити?»

«Я розумію, Арсенію Петровичу, що депутат вашої фракції, який вніс цю поправку, міг не мати досвіду і не розуміти, що він робить. Я навіть можу зрозуміти пані Оксану Продан, яка вчора на комітеті проплескала вухами цю поправку, тому що у неї немає досвіду. Але ви прекрасно знаєте, що ця поправка значить, і ви не контролюєте те, що відбувається у вашій фракції, або ви зробили це свідомо», - сказала нардеп.

«Точно так само ви не допустили включення до порядку денного законопроекту, що дозволяє відправити Тимошенко (екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. - Ред.) на лікування у Німеччину. А ви прекрасно знаєте, що якщо Тимошенко не відпустять на лікування, не буде підписано Угоду ( про асоціацію. - Ред.). А якщо вона буде підписана, вам не світить ніяке президентство», - підкреслила Герман.

На її думку, Кличко повинен брати участь у президентських виборах, хоча платить податки у Німеччині, «щоб високі пенсії були в тій країні, а не в Україні. «Серед пенсіонерів є і ті, хто розоряв нашу землю під час Великої Вітчизняної війни, але це його відповідальність», - сказала нардеп.

«Я не уявляю, Арсенію Петровичу, як ви змиєте зі своєї репутації цю пляму, створену вашими руками, якими чомусь в цій країні все можна зробити», - резюмувала Герман.

Нагадаємо, у прийнятому сьогодні законі про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків була підтримана поправка, згідно з якою «у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона (особа) вважається такою , що не проживає в Україні».

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування результатів голосування за цей закон.

Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко сьогодні, 24 жовтня, заявив, що висуне свою кандидатуру на президентських виборах у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224