Більше 90% харчових продуктів, куплених українцями, - вітчизняного виробництва, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. У той же час, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, що купується споживачами в Україні, саме вітчизняного виробництва», - підкреслив він.

Міністр зазначив, що для того, щоб попит українців бу в забезпечений , зростає і виробництво продуктів харчування. Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво замороженої яловичини на 65%, свинини свіжої чи охолодженої - 9,6%, м'яса птиці свіжого чи охолодженого - 5,7%, вершкового масла - 2%, сиру - 5,4%, обробленого молока - на 2,6% і т.д.

«Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тому, щоб задовольнити зростаючий попит, нарощується і виробництво. Крім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджені системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Йде робота щодо впровадження однією із найкращих таких систем - НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

517