У разі підписання Києвом Угоди про асоціацію з Європейським Союзом доведеться міняти формат роботи міжпарламентської комісії Росії і України, а також весь порядок роботи парламентів країн, заявив радник голови Держдуми Михайло Кротов.

«Якщо угода з ЄС буде підписана, то, очевидно, доведеться якоюсь мірою переформатувати роботу міжпарламентської комісії та переглянути порядок денний, запропонований раніше депутатами наших парламентів», - цитує Кротова «Інтерфакс-Україна».

За його словами, депутати, безумовно, зацікавлені у розвитку російсько-українських відносин, однак у разі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, можливо, виникне невизначеність повноважень органів держвлади України.

Радник голови Держдуми зазначив, що як наслідок - «виникне часткова втрата суверенітету України, що поставить під питання виконання існуючих міждержавних програм».

«Зобов'язання, що випливають із обговорюваної Угоди України з ЄС, перешкоджають співробітництву з низки напрямів, починаючи від технічних регламентів і закінчуючи труднощами, які можуть виникнути у результаті перегляду митних тарифів», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, спікер Держдуми Сергій Наришкін відклав свій візит в Україну для участі у засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України і Федеральних Зборів РФ. Робоча поїздка Наришкіна у Дніпропетровськ була запланована на 31 жовтня.

Очікується, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці листопада 2013 року, якщо встигне виконати поставлені умови ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157