Голова регламентного комітету Верховної Ради, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко заявляє, що законопроекти про лікування засуджених за кордоном, внесених позафракційними народними депутатами Сергієм Міщенком і Анжелікою Лабунською, можуть розглядатися парламентом навіть без попереднього розгляду у профільному комітеті.

У коментарі журналістам в ін сказав, що, зокрема, якщо якийсь законопроект знаходиться в комітеті 30 днів і не розглядається, він може бути внесений на розгляд ВР.

Також законопроекти, додав Макеєнко, можуть вноситися на розгляд ВР за пропозицією Погоджувальної ради або за рішенням Верховної Ради.

«Якщо Верховна Рада проголосує за включення до порядку денного більшістю, 226 голосами, законопроекти можуть бути розглянуті», - сказав депутат від ПР і додав, що це допустимо згідно з регламентом.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливість розгляду сьогодні одного з цих законопроектів, Макеєнко зазначив, що ПР готова була підтримувати законопроект Міщенка , але, «на жаль , вчора його комітет не розглянув, опозиція не хоче за це голосувати», повідомляє «УНІАН».

«Якщо б фракцію Регіонів підтримали незалежні, то цей законопроект мав би право на існування», - сказав в ін і додав, що, на його думку, за цей законопроект могли б проголосувати близько 240 депутатів.

Як повідомляв ForUm, минулого тижня з сайту Верховної Ради України зник проект закону №3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінально-процесуального кодексів України щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном. Даний законопроект був внесений народним депутатом від фракції Партії регіонів Миколою Рудьковським. До цього у ВР був тільки один подібний законопроект - Сергія Міщенка.

22 жовтня у Верховній Раді України був зареєстрований ще один законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що сьогодні Верховна Рада після обіду розгляне законопроекти Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської про можливість виїзду ув'язнених на лікування за кордон.

Перед цим, виступаючи з парламентської трибуни, член фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що у середу, 23 жовтня, на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності він вніс законопроекти Міщенка і Лабунської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305