Крим володіє потужним транспортним потенціалом і є важливим транзитним центром. Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров у рамках відкриття IV Міжнародного Чорноморського економічного форуму в Лівадійському палаці 24 жовтня, повідомляє управління інформаційної політики Ради міністрів Криму.

Глава уряду зазначив, що для реалізації цього потенціалу залишається актуальним проект про будівництво мосту Крим - Кубань.

«Під час нашої зустрічі прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сам порушив питання про те, що необхідно повернутися до будівництва мосту між Кримом і російською частиною Північного Кавказу. Це надзвичайно важлива транспортна комунікація, яка буде мати дуже велике значення для розвитку країн Чорноморського регіону, відкриє нам транспортні потоки в бік Азії. І Росія і ми зацікавлені в тому, щоб реалізувати цей складний і ємний проект», - підкреслив Азаров.

Крім того, серед пріоритетів - розвиток і модернізація трьох морських торговельних портів Криму, а також кримських аеропортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167