«Аграрний фонд України» у форматі публічного акціонерного товариства зможе поліпшити процес розрахунків з аграріями. Таку думку висловив експерт аграрних ринків Руслан Швець.

«Ще в травні Кабмін прийняв постанову, згідно з якою Аграрний фонд реструктуризували у приватне акціонерне товариство. І завдяки тому, що нова організація буде мати статутний капітал, вона зможе брати участь у реалізації різних проектів», - зазначив він.

Зокрема, за його словами, в новому статусі структура зможе разом з інвестиційними компаніями брати участь у реалізації проектів з розвитку елеваторних комплексів.

«А ця сфера вітчизняного агропромислового комплексу дуже перспективна, оскільки урожай зерна щорічно збільшується. Крім цього, маючи власні кошти, Аграрний фонд зможе більш оперативно розраховуватися з аграріями», - додав Швець.

Нагадаємо, що в даний час на розгляді парламенту перебуває проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власність та користування», в якому пропонується перетворення Аграрного Фонду з бюджетної установи (держпідприємства) у публічне акціонерне товариство, де 100% буде належатиме державі в особі Кабінету Міністрів України.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що перетворення Аграрного фонду з бюджетної установи у фінансову дозволить йому залучати, у разі необхідності, небюджетні кошти, виконувати функції цінового регулятора на організованому аграрному ринку, здійснювати страхування об'єктів державного цінового регулювання, що дозволить уникнути нанесення збитків державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172