Фрегат ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» у складі багатонаціонального корабельного з'єднання у рамках виконання операції «Океанський щит» завершив перше патрулювання в Аденській затоці і 23 жовтня зайшов у порт Джібуті (Республіка Джібуті).

У період з 12 по 23 жовтня під керівництвом контр-адмірала Андрія Тарасова персонал національного контингенту охороняв 15 суден , які можуть піддаватися нападу піратів. Також було забезпечено проведення інтенсивної підготовки екіпажу корабля і доглядової команди і здійснено моніторинг морських перевезень.

Як повідомлялося , 24 вересня фрегат «Гетьман Сагайдачний» вийшов із Севастополя у тривалий морський похід для участі у північно-західній частині Індійського океану в операції з протидії піратству на морі «Океанський щит» (на період до 3 січня 2014 р.) та операції Європейського Союзу «EU NavFor Atalanta» (на період з 3 січня по 5 березня 2014 р.)

4 жовтня корабель подолав Суецький канал і ввійшов у басейн Індійського океану. 12 жовтня фрегат у складі багатонаціонального корабельного з'єднання приступив до виконання завдань операції «Океанський щит» в Аденській затоці та почав патрулювання разом з кораблями флотів США, Данії та Нідерландів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138