Поліція індійського штату Тамілнад доставила іноземців із судна Seaman Guard Ohio, які звинувачуються у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів, із в'язниці міста Тірунелвелі в одну із в'язниць столиці штату Ченнаї, повідомляє РІ А «Новости» з посиланням на телеканал NDTV.

Транспортування здійснювалося під посиленою охороною поліції. Як заявив раніше представник місцевої влади, заарештованих іноземців у Тамілнаді зазвичай утримують у столиці штату. У в'язницю Пужал доставлено 22 іноземці - громадяни Естонії, Великобританії, України. У той же час 13 індійців із судна залишилися у центральній в'язниці Тірунелвелі. Очікується, що найближчим часом суд заслухає прохання моряків про їхнє звільнення під заставу.

Як раніше повідомляв ForUm, екіпажу з 33 осіб із судна Seaman Guard Ohio, затриманого у територіальних водах Індії, пред'явлені звинувачення у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів, а також незаконному придбанні палива.

Поліція Індії заарештувала 35 членів екіпажу затриманого судна американської компанії AdvanFort, серед яких троє українців .

Посольство України у Нью-Делі направило в МЗС Індії ноту з проханням роз'яснити юридичні підстави затримання судна Seaman Guard Ohio і членів екіпажу, а також осіб, які перебувають на ньому, серед яких троє громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127