На думку політичних експертів, ініціатива провести референдум щодо заборони Компартії України , швидше, спрацює на користь КПУ.

Зокрема, під час прес-конференції в агентстві «ГолосUA» керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов висловив думку, що відсутність змістовності і позитивних програм у українських політиків буде народжувати прагнення очорнити репутацію.


 
«І те, що ініціатива заборони Компартії прозвучала із вуст таких «видатних і незалежних політичних діячів, як Корчинський і Кармазін, говорить про те, що влада Компартією незадоволена, комуністів намагаються зламати. Проте такі ініціативи призведуть до зростання підтримки КПУ...», - вважає керівник Центру «Третій сектор».

Ще один експерт, який брав участь у прес-конференції - директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, критично оцінив ідею референдуму щодо заборони КПУ, зазначивши, що його ініціатори не зуміли навіть пояснити, навіщо взагалі проводити такий референдум.

«Я не розумію ініціаторів цієї групи про заборону Комуністичної партії України, - зазначає Бала. - Має бути пояснення, для чого це робиться, а потім вже треба показувати, яким чином вони будуть це робити. Тобто для того, щоб провести референдум, потрібно спочатку провести якусь просвітницьку інформаційну діяльність. Цього зроблено не було».

Хоча в будь-якому разі , на думку експерта, боротьба влади і опозиції з Комуністичною партією України, додасть комуністам голоси виборців Південного Сходу.

Золотарьов, у свою чергу, також підкреслив, що ідея заборони діяльності КПУ, з якою виступають деякі маргінальні політики, є справжньою «ведмежою послугою» для чинного Президента України Віктора Януковича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151