Кабінет Міністрів включив Міністерство закордонних справ України до переліку центральних органів виконавчої влади, при яких створюються ради вітчизняних і зарубіжних інвесторів як консультаційно-дорадчих органів, повідомляє інформаційний Бюлетень КМУ.

Таким чином, посилен о правовий статус Ради експортерів та інвесторів, який функціонує при Міністерстві - у його складі на сьогоднішній день більше 70 підприємств і асоціацій. Завдяки цьому вітчизняні підприємства і компанії отримають можливість брати участь в реалізації інвестиційних проектів за кордоном і налагоджувати ефективну взаємодію з провідними іноземними інвесторами для здійснення пріоритетних проектів в Україні.

Такий підхід створює передумови для того, щоб МЗС підвищив ефективність виконання завдання, поставленого перед відомством Президентом України Віктором Януковичем для оптимізації діалогу влади і бізнесу - воно стосується економізації зовнішньої політики нашої країни. «Економізація зовнішньої політики - важлива складова розвитку реального сектора економіки, який потребує нових ринків збуту», - упевнений Глава держави.

Рада експортерів і інвесторів зробить цю структуру більш впливовою, сприяє посиленню позицій українських товаровиробників на зовнішніх ринках і залучення іноземних інвестицій в національну економіку.

Це також дозволяє МЗС направляти зовнішню політику на обслуговування пріоритетних інтересів національної економіки, що грає важливу роль у період антикризових реформ, які здійснює уряд під керівництвом Президента України Віктора Януковича.

В умовах, що склалися, на думку експертів, значний інтерес для України становить досвід зарубіжних держав щодо підтримки національних товаровиробників на міжнародних ринках, сприяння їхнім експортним програмам, збільшення валютних надходжень і зменшення безробіття.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172