Зарубіжний експерт вітає роботу української влади щодо підвищення фінансової грамотності населення, оскільки це не тільки підвищує рівень життя пересічних людей, але і покращує загальну ситуацію в економіці країни. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» висловила Аннамарія Лусард і , експерт з питань підвищення фінансової грамотності з США.

«Результати численних досліджень свідчать, що фінансова грамотність може бути пов'язана з багатьма фінансовими рішеннями. Наприклад, приймати участь у роботі фінансових ринків, мати заощадження і жити краще, планувати своє пенсійне забезпечення, а також грамотно управляти власним боргом. Безліч людей відчули на собі, що більш високий рівень фінансової грамотності дає можливість звичайним людям ефективніше управляти своїми фінансами, а значить, жити краще», - сказала Лусарді .

Вона вітає ініціативи Національного банку України та галузевих об'єднань фінансистів щодо підвищення рівня фінансової грамотності пересічних людей.

«Це важлива тема, якій потрібно приділяти багато уваги. Ми живемо в новому економічному середовищі, яке передбачає індивідуальну відповідальність за власні рішення. Фінансова грамотність - важливий елемент знань, який необхідний для прийняття рішень», - підкреслила експерт.

Також вона зазначила, що підвищення індивідуального фінансового добробуту людей справляє істотний позитивний вплив на економіку країни в цілому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268