Угода про асоціацію з Європейським Союзом може бути підписана і без лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном. Про це в інтерв'ю журналу «Фокус» заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Відповідаючи на запитання про можливість підписання Угоди без лікування Тимошенко за кордоном або її звільнення, він сказав, що головні зобов'язання України перед ЄС розписані, і в цьому переліку немає пункту, що стосується Тимошенко.

«Думаю, що підписання Угоди можливе і без вирішення цього питання, якщо у Європі побачать, що процес підготовки до її лікування дійсно йде», - сказав Рибак.

До того ж, він вважає, що підписання Угоди - це початок шляху в європейську сім'ю, 28 країн мають ратифікувати документ, і на цьому етапі питання Тимошенко все одно буде порушуватися . «Адже якщо хоча б одна країна не затвердить угоду, значить, потрібно буде вести переговори, з'ясовувати причини і так далі», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи розв’язання ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

22 жовтня міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що відсутність «зеленого світла» щодо підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС з боку спостережної місії Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського може стати причиною непідписання Брюсселем угоди.

У Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209