Федерація футболу України прийняла резолюцію «Футбол без проявів ненависті і дискримінації». Як повідомляє прес-служба ФФУ, документ був прийнятий на конференції «Футбол без проявів ненависті і дискримінації» в рамках акції «Футбол проти расизму в Європі».

Захід пройшов за ініціативи Федерації футболу України та Східноєвропейського інституту розвитку за участю партнерів з ФІФА, УЄФА, ОПФКУ «Прем'єр-ліга», ПФЛ і FARE.

Конференцію відкрив перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко. Він відмітив виняткову важливість цієї зустрічі в боротьбі з ненавистю та дискримінацією у футболі. «ФФУ прийняла важливі рішення, які відкрили шлях для спільної роботи проти расизму та дискримінації у футболі. Федерація має стратегію і вийшла на шлях, з якого звертати не збирається. Згадуючи слова президента УЄФА Мішеля Платіні, хочу підкреслити, що лише політика нульової терпимості дозволить нам звільнити футбол від цього зла», - сказав Стороженко.

«Проблема існує. ФФУ повністю підтримує загальнолюдські цінності, які існують у світі, - толерантність і взаємоповагу. Ми не приймаємо ніякого насильства в футболі і спорті загалом. Ми ставимося з повагою до всіх, хто приходить на футбольні стадіони, і розуміємо, що футбол, спорт несе в собі конфлікт за перемогу, але на стадіонах не повинно бути ненависті, дискримінації та расизму. Ми готові і відкриті до співпраці з усіма, і в тому числі - з FARE», - зазначив він.

Представники ФФУ підкреслили, що внесення в довідник FARE забороненої української символіки прийнято без обговорення експертної оцінки та обліку українських цінностей.

Підбивши підсумки роботи, учасники конференції голосуванням ухвалили Заключну резолюцію «Футбол без ненависті і дискримінації» і вирішили головними завданнями діяльності визначити попередження проявів дискримінації у футболі, втілення в життя дієвих механізмів, норм і правил, спрямованих на запобігання виникненню дискримінації у футболі, впровадження інформаційної бази про притягнутих до відповідальності осіб, а також налагодження співпраці з громадянським суспільством та адаптації міжнародних стандартів з урахуванням вимог законодавства та нормативно-правових актів ФІФА і УЄФА у сфері боротьби з дискримінацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496