Кабінет Міністрів підтримав розроблений Мінсоцполітики законопроект щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За її словами, законопроект розроблено на виконання Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

«Мета законопроекту - подолання низки гендерних проблем. Серед них: низький рівень представництва жінок на керівних посадах в органах виконавчої і законодавчої влади, розрив в оплаті праці українських жінок і чоловіків та низький рівень економічної активності жінок і їх представництва в керівництві бізнес-структур», - цитує слова Королевської Мінсоцполітики.

За словами міністра, законопроектом передбачається введення 30-процентних гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах у парламент і місцеві ради. Зараз у складі Верховної Ради України лише 9,4% жінок-депутатів.

«На відміну від більшості інших законопроектів наш документ комплексний і ставить за мету забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків навіть у сфері бізнесу і працевлаштування шляхом підтримки менше представленої статі. Тобто при призначенні на посаду за умови однакової кваліфікації кандидатів будуть віддавати перевагу менше представленій статі. Таким чином ми будемо сприяти розвитку професійного потенціалу представників менше представленої статі в різних сферах трудових відносин з метою їх просування по роботі», - сказала Королевська.

«Вдосконалення законодавства з гендерних питань є надзвичайно важливим у контексті впровадження європейських підходів до врегулювання проблем рівності прав і можливостей жінок і чоловіків», - підсумувала міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296