Парламентський комітет з питань євроінтеграції під час чергового засідання схвалив законопроект «Про внесення змін у статтю 22 Закону України «Про рекламу» (щодо заборони алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів і торгових марок)», передає кореспондент Forum'у.

Законопроектом пропонується заборонити рекламу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та торгових марок, а також пива на всій території України і у всіх форматах. Також пропонується заборонити спонсорування телепередач, масових заходів, у тому числі спортивних, з використанням торговельної марки, символіки виробника або продукту.
Представляючи проект на засіданні комітету, народний депутат Олексій Кайда зауважив, що Україна займає одне з провідних місць у Європі за рівнем дитячого алкоголізму.

Під час обговорення документа спалахнула дискусія. Представник Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Олег Кобельков зауважив, що в законопроекті світовій практиці відповідає тільки положення про заборону реклами тютюнових виробів. У той же час Держінспекція, за його словами, готова підтримати законопроект.

У результаті комітет з питань євроінтеграції прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні, але за умови, що автор заявить про вилучення сухих вин з переліку заборони при підготовці документа до другого читання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282