Печерський районний суд Києва обрав для колишнього народного депутата України Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді арешту.

Таким чином суд задовольнив клопотання сторони державного обвинувачення щодо обрання Маркову саме цього запобіжного заходу.

Згідно з постановою суду, Марков буде утримуватися під вартою у Київському СІЗО до 20 грудня, повідомляє «УНІАН».

У свою чергу, сторона захисту екс-депутата заявила, що оскаржить це рішення в апеляційному порядку.

Нагадаємо, Марков був затриманий 22 жовтня під час допиту в будівлі Одеського обласного управління внутрішніх справ.

За даними Управління по зв'язках з громадськістю МВС України, йому інкримінують організацію і скоєння побиття учасників пікету в Одесі. У міліції нагадали, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також в участі безпосередньо на самому побитті пікетувальників.

Сьогодні вночі Марков був відправлений до Києва, щоб Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід.

12 вересня 2013 року Вищий адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народного депутата Маркова. Суд вважав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі №133 в Одесі, де переможцем було визнано Маркова. Авторами позову до ЦВК є три людини, зокрема екс-депутат Юрій Кармазін.

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

20 вересня Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата Маркову не нараховується, а його картку для голосування заблоковано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182