Всі законопроекти, що надходять до парламенту, будуть піддані аналізу на відповідність проектам положення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та угоди про зону вільної торгівлі.

Таке рішення було прийнято на засіданні науково-експертної ради при парламентському комітеті з питань європейської інтеграції України, передає кореспондент Forum'у.

До складу ради увійшли представник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов, науковий і юридичний радник в офісі ОБСЄ Олександр Водянніков, заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий та інші.

На першому засіданні учасники обговорили особливості роботи ради, а також звернули увагу на необхідність аналізу всіх законопроектів на відповідність проектам положення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та угоди про зону вільної торгівлі.

Голова комітету з питань євроінтеграції Григорій Немиря наголосив, що «створення ради стане інституційним містком між Кабміном та Радою в справі імплементації положень до єврозаконодавства».

Як повідомляв ForUm, Європейський парламент підготував проект резолюції щодо асоціації з Україною.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство».

Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174