Під час засідання Європейської ради 24-25 жовтня у Брюсселі глави держав та урядів країн - членів ЄС обговорять підготовку до саміту «Східне партнерство» у Вільнюсі. Про це йдеться у листі-запрошенні президента Європейської ради Хермана ван Ромпея учасникам засідання, повідомляє «Укрінформ».

«Вранці у п'ятницю ми спочатку звернемо увагу на стан підготовки до саміту «Східного партнерства», який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада», - зазначив ван Ромпей.

Головні питання, винесені на засідання Європейської ради, пов'язані з актуальними процесами внутрішньої соціально-економічної і фінансової політики, а також з розвитком цифрової економіки, сфери послуг, просуванням інновацій у ЄС.

Лідери країн-членів також обміняються думками з приводу нещодавньої трагедії з нелегальними мігрантами, які зазнали аварії у Середземному морі.

Нагадаємо, Україні вручили запрошення на Вільнюський саміт.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство».

Раніше повідомлялося, що остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545