Підписання угоди з Євросоюзом сприятиме стабільності цін на українську продукцію. Про це в коментарі журналістам сказав президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, передає кореспондент Forum'у.

Він підкреслив, що підписання угоди про асоціацію з ЄС дасть можливість Україні збільшити свою присутність у цьому регіоні, що дасть можливість стати більш сильною і реалізовувати більше продукції в інших напрямах, там, «де ми сьогодні починаємо домінувати».

«Мова йде як про країни Близького Сходу і Північну Африку, так і про Індокитай та інші країни і континенти», - зазначив Козаченко.

Він пояснив це тим, що в аграрну галузь очікується приплив інвестицій. «Ми очікуємо значне технічне переоснащення харчової промисловості. На цю мету нам необхідно більше 4,5 млрд євро інвестицій, щоб харчова промисловість була сертифікована відповідно до вимог ЄС, щоб ми впровадили технічні регламенти на виробництво продовольства, і це дасть нам можливість посилити свою присутність в інших країнах світу, оскільки наша продукція буде такої ж якості, як європейська, але доступнішою за ціною», - повідомив президент УАК.

Він зазначив, що аналогічна ситуація спостерігатиметься і на внутрішньому ринку. «Наша продукція буде значно краща за якістю, збільшиться асортимент і ціни будуть стабільними. Я не скажу, що вони знизяться, цього не станеться, бо є інші фактори, що впливають на це, але вони будуть стабільними і не будуть такими «строкатими», як це відбувалося в останні роки», - сказав Козаченко.

Він підкреслив, що підписання Асоціації і ЗВТ відкривають великі можливості не тільки для зростання конкретної галузі, але і в цілому для зміцнення економіки держави.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом сприятиме послідовному руху країни до європейської якості життя.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179