У ситуації із затриманням колишнього народного депутата Ігоря Маркова немає політичної складової. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У нас існує порочна практика: як тільки затримують людину, яка претендує на звання політика, вона відразу обростає якимись колами, що вона - борець і що вона щось про когось говорила. Що стосується дій правоохоронних органів, то, на жаль чи на щастя, на сьогоднішній день непартійний статус або належність до держструктур не виключає можливості притягнення людини до відповідальності. Є десятки прикладів, коли держслужбовців високого рівня, в тому числі і політиків, притягають до відповідальності за дії, які вони вчинили», - сказав він.

Єфремов порадив політикам і чиновникам, які потрапили в поле зору МВС, правильно вибудовувати захист. «Необхідно працювати з адвокатами, апелюючи до політичної складової», - резюмував він.

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі затримано екс-нардепа Ігоря Маркова, якому інкримінують побиття учасників пікету 2007 року. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Його затримання призвело до безладів в Одесі.

Раніше повідомлялося, що міліція залучить до відповідальності активних учасників заворушень в Одесі, які пройшли цієї ночі під обласним управлінням міліції.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189