Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не знає, чи будуть включені до порядку денного на завтра три євроінтеграційні законопроекти. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час брифінгу.

«На даний момент я не можу відповісти на запитання, чи будуть ці законопроекти стояти на порядку денному. Вони повинні пройти відповідні комітети, а тільки сьогодні відбудуться засідання. Якщо комітет розгляне і їх винесуть в сесійний зал, то я не виключаю, що вони можуть з'явитися (в порядку денному. - Ред.)», - заявив він.

Що стосується закону про прокуратуру, то Єфремов нагадав, що Венеціанська комісія висловила щодо законопроекту цілу низку зауважень. «Якщо я не помиляюся, є 13 листів зауважень. Фахівці працюють, щоб врахувати їх, і винести документ у сесійний зал», - сказав він.

Депутат пояснив, що згідно з процедурою, парламент повинен розглянути існуючий законопроект про прокуратуру, відхилити його і тоді зареєструвати новий з урахуванням зауважень Венеціанської комісії. «У нас є ще достатньо часу, щоб його прийняти», - зазначив він.

У той же час Єфремов нагадав, що в парламенті вже зареєстрований законопроект про внесення змін у виборче законодавство. Він обурився, що, незважаючи на прийняте рішення про створення комісії з питань удосконалення виборчого законодавства, представники опозиції не брали участь в її роботі. «Поки ніяких рухів з боку опозиції немає. Вони, по-моєму, знаходяться в шоці і бояться, що ми завершимо підготовчі роботи для підписання вільнюських документів», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, міністр юстиції Олена Лукаш сумнівається в тому, що Верховній Раді вдасться швидко розглянути і прийняти законопроект про прокуратуру.

Законопроект про прокуратуру необхідно прийняти в контексті підготовки підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС у листопаді.

Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) рекомендує Україні внести зміни в законопроект про прокуратуру для повноцінної відповідності європейським стандартам.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152