У Державній реєстраційній службі України повністю налагодять доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через 2-3 дні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив глава Держреєстру Дмитро Ворона.

«З 19 жовтня в Україні відкрито доступ до реєстрів бізнесу. Це було зроблено, щоб люди могли побачити, хто який бізнес має, хто засновник, за якою адресою працюють, чи перебуває підприємство у стані ліквідації. На сьогоднішній день реєстр повністю відкритий на нашому сайті, і це викликало величезний ажіотаж», - сказав Ворона.

За його словами, тільки за понеділок до пошукових систем звернулося близько півмільйона українців.

«Щоб не заблокувати роботу бази даних для користувачів (реєстратори, нотаріуси, правоохоронні органи) ми були змушені обмежити кількість запитів громадян, які здійснюються через сайт. Система працює нормально. Але зараз ми у змозі опрацьовувати тільки 4-5 додаткових запитів на хвилину. Через 2-3 дні ми вдосконалимо систему пошуку, щоб у сі могли побачити, хто який бізнес має в нашій країні», - пообіцяв він.

Як повідомляв ForUm, Державна реєстраційна служба відкрила безкоштовний доступ до даних про засновників, окремі підрозділи юридичних осіб та низку іншої інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Раніше нотаріуси отримали доступ до реєстрів нерухомого майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184