Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає вдосконалити економічну політику, орієнтовану на підтримку вітчизняного виробництва для компенсації впливу негативних факторів.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Здавалося, що наприкінці першого півріччя заходи уряду щодо активізації економіки допомогли подолати рецесійну тенденцію початку року. За підсумками липня 2013-го індекс промислового виробництва зріс на 5,1 % порівняно з червнем поточного року. Намітилася тенденція профіциту платіжного балансу. Уряд робив усе, щоб компенсувати втрати в експорті попитом на внутрішньому ринку. Але, на жаль, втрати, яких зазнала наша економіка, не дозволили утримати зростання», - сказав Азаров.

За його словами, в січні-вересні 2013 року індекс промислової продукції порівняно з відповідним періодом 2012 року склав 95 %.

«Тому сьогодні ми повинні вимогливо проаналізувати всі чинники, які вплинули на скорочення промислового виробництва, і визначити заходи для мінімізації і компенсації негативного впливу. Тобто потрібно системне посилення економічної політики, орієнтованої на підтримку вітчизняного виробництва. Це і необхідно, і цілком можливо», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103