Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що на сьогодні зауважень з боку російської комісії, яка проводить перевірки української кондитерської продукції Roshen, немає. Про це він сказав журналістам перед засіданням Кабміну, передає кореспондент For U m'у.

«Ми щодня моніторимо цю ситуацію, адже для нас важливо, наскільки компетентно буде прийматися рішення», - зазначив міністр.

Присяжнюк сподівається, що в найближчі пару днів представники перевіряючої комісії Російської Федерації приймуть рішення про допуск української кондитерської продукції на російський ринок. «На двох заводах вчора вже велися роботи, а сьогодні ще на двох. У найближчі пару днів робота буде закінчена. Ми сподіваємося і сповнені оптимізму з приводу того, що висновки комісії будуть позитивними для наших виробників і продукція піде на російські ринки», - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, фахівці Росспоживнагляду 21 жовтня почали перевірки українських кондитерських підприємств корпорації Roshen.

Ввезення в Росію кондитерських виробів Roshen заборонений з кінця липня, після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості. Київ неодноразово заявляв, що вважає претензії необґрунтованими, і висловлював готовність прийняти на будь-яку з українських фабрик Roshen перевіряючу інспекцію контролюючого органу Росії.

У вересні пакет документів щодо забезпечення якості та безпеки цієї кондитерської компанії був офіційно представлений у Росспоживнагляд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188