У вівторок, 22 жовтня, робота українського парламенту була зірвана. На ранковому засіданні за порядок денний на поточний пленарний тиждень, прийнят ий напередодні на Погоджувальній раді, проголосували всього 202 депутати із 226 необхідних. Опозиційна більшість не підтримала розклад роботи на найближчі робочі дні. Не зупинило опозиціонерів навіть те, що два законопроекти, які виносяться на розгляд Верховною Радою цього тижня, – ті, які Україна повинна прийняти у рамках підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Зокрема, це закон про прокуратуру, а також про внесення змін у закон про вибори народних депутатів.

Незважаючи на незаплановані перерви та ініційовану спікером парламенту Володимиром Рибаком нараду з головами парламентських фракцій і представником Президента у парламенті Юрієм Мірошниченком, ранкове засідання йому довелося достроково закрити.

Не увінчалися успіхом і наступні спроби затвердити порядок денний. У підсумку голова ВР, переконавшись, що консенсусу досягти не вдасться, достроково закрив і вечірнє засідання парламенту.

Про те, як розцінюють таку поведінку української опозиції у депутатських колах, ForUm дізнавався у народних обранців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563