Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін на зустрічі у Мінську 24 жовтня обговорять проблеми російсько-українських відносин у разі набуття чинності Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі.

Про це повідомив журналістам помічник президента РФ Юрій Ушаков, повідомляє «Прайм».

«Я думаю, що це питання, воно нависає над усім комплексом наших відносин і, природно, воно буде в тій чи іншій мірі порушене президентами», - сказав Ушаков.

Президенти Росії та України візьмуть участь 24 жовтня у засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, яке відбудеться у Мінську. Як повідомив Ушаков, крім участі у цьому засіданні, також запланована окрема двостороння зустріч Путіна і Януковича.

«В Україні дуже великий порядок денний. Головне, що відбудеться контакт, який, як ми вважаємо, буде корисний. Було багато контактів і влітку, і восени. І це продовження розмов між президентами», - зазначив Ушаков.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

У ході візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Калугу Медведєв запропонував Україні спільно проаналізувати можливі ризики після підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180