Міліція притягне до відповідальності активних учасників заворушень в Одесі, які пройшли цієї ночі під обласним управлінням міліції. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Одеській області.

«Встановлені активні порушники громадського порядку. Вживаються заходи щодо притягнення їх до відповідальності», - наголошується в повідомленні.

За даними міліції, в даний час обстановка біля адмінбудівлі УМВС стабілізована, громадяни покинули проїжджу частину вулиці і прилеглу до ГУМВС територію .


 
Як наголошуєтьсяу повідомленні, всього на підтримку екс-нардепа Ігоря Маркова біля адмінбудівлі ГУМВС України в Одеській області зібрався натовп його прихильників у кількості близько 500 осіб.

«Під час акції громадяни, які прийшли до міліцейського главку підтримати Ігоря Маркова, намагалися провокувати правоохоронців на активні дії. Незважаючи на вимоги міліції щодо припинення хуліганських дій, розійтися і не перешкоджати виконанню судового рішення, прихильники Маркова спробували силоміць увірватися на територію адмінбудівлі УМВС і заблокували центральні ворота автомобілем», - наголошується в повідомленні.

За даними міліції, втримати натовп вдалося завдяки виставленим кордонам працівників спецпідрозділу «Беркут». У ході акції керівництво Головного управління неодноразово зверталося до її учасників щодо припинення порушень громадського порядку, оскільки вони своїми протиправними діями порушують чинне кримінальне та адміністративне законодавство України.

«Однак вимоги правоохоронних органів з боку організаторів та учасників акції були проігноровані. Стабілізувати обстановку вдалося завдяки злагодженим діям правоохоронців, які блокували і відтіснили натовп на безпечну відстань від будівлі», - повідомляють в обласному главку МВС.

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі затриманий екс-нардеп Ігор Марков, йому інкримінують побиття учасників пікету 2007 року. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Його затримання призвело до безпорядків в Одесі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197