Україна найближчим часом перегляне мита і квоти, які піддалися критиці ЄС у контексті Угоди про асоціацію. Про це урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький заявив на презентації щорічного аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні «Партнерство з метою підвищення конкурентоспроможності економіки», передає кореспондент ForU m'у.

За словами чиновника, будуть оперативно переглянуті мита на імпорт легкових авто з бензиновими двигунами об'ємом від 1,1 до 2,2 тис.куб. см, а також квоти на імпорт коксу та коксівного вугілля.

Представник Кабміну уточнив, що за тими напрямами, де рішення приймаються на рівні уряду, найближчим часом будуть ухвалені відповідні рішення, « однак правильніше говорити не про відмову від цих заходів, а про приведення їх у відповідність до букви норм СОТ».

Що стосується утилізаційного збору на ввезення автомобілів, то П'ятницький зазначив: він був введений законом, тому його переглядом має займатися Верховна Рада. «Тим не менше , уряд зараз працює над відповідними законодавчими змінами», - повідомив він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що у разі підписання Україною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом рішення про введення спецмита на імпортні автомобілі буде скасоване автоматично.

14 березня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168