З метою удосконалення правового регулювання у сфері трудових відносин спеціально створена робоча група внесла низку змін у проект указу Президента України про об'єднання Державної служби зайнятості і Державної інспекції України з питань праці, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська впевнена, що нова об'єднана Служба дозволить ефективно захистити кожного громадянина на всіх етапах взаємодії з роботодавцем.

Згідно з доопрацьованим проектом указу, головним завданням об'єднаної Служби є ефективний захист кожного працівника на всіх етапах трудового процесу. Починаючи від прийому на роботу і закінчуючи розірванням трудових відносин з роботодавцем.

За словами експертів, об'єднання служб - це частина антикризового пакету, який покликаний посилити захист прав працівників, поліпшити правове регулювання ринку праці в цілому, а також спрямований на соціальне і економічне стимулювання роботодавців. Перша частина пакета передбачає продовження реформування системи зайнятості і впровадження нових стимулів для роботодавців до створення нових робочих місць. Друга частина - це низка антикризових заходів, які передбачають впровадження нових сучасних механізмів захисту прав працюючих.

Експерти підкреслюють, що створення єдиної Служби надасть нові можливості для реалізації Закону про зайнятість - особливо у частині стимулювання створення нових робочих місць. «Співробітники об'єднаної Служби зможуть тісніше працювати з роботодавцями безпосередньо на підприємствах, а не сидячи в офісах. Зі свого боку, роботодавці за короткий проміжок часу зможуть отримати максимум комплексних послуг. Адже замість двох тепер органів взаємодія буде відбуватися тільки з представниками Служби з праці та зайнятості», - підкреслила Королевська.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні мають намір об'єднати Державну інспекцію з питань праці та Державної служби зайнятості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259